Återvinningspråmen startar sin hösttur

Lördag 27 augusti är det dags igen – då startar återvinningspråmen sin tur längs älven. Samla ihop ditt grovavfall och din trasiga textil och lämna det vid en av de centralt belägna kajplatserna.

– Pråmen underlättar återvinningen för göteborgare som bor centralt och minskar behovet av bil, säger Peter Årnes, avfallsstrateg på Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad. Den avlastar även återvinningscentralen i Högsbo där det ofta är långa köer. En nyhet från i våras är att vi nu även tar emot textilavfall.

Den flytande återvinningscentralen började som ett projekt hösten 2019. Det visade sig att göteborgarna uppskattade tjänsten och pråmen är numera en permanent lösning för inlämning av grovavfall. Den tar emot i stort sett allt det som en vanlig återvinningscentral tar emot: brännbart och obrännbart grovavfall, farligt avfall och elektronik. Den tar också saker för återbruk i samarbete med Björkåfrihet och nu även textil. 

Eftersom lastkapaciteten är begränsad kan man inte lämna vitvaror, jordmassor och trädgårdsavfall. Man kan inte heller lämna förpackningar och tidningar. Däremot får man göra hur många besök man vill och det behövs inget ÅVC-kort.

Återvinningspråmen lägger till vid fyra kajer varje vår och höst: Eriksbergstorget, Sannegårdshamnen, Stigbergskajen (mot Fiskhamnen) och Skeppsbron. Avfallet fraktas sedan uppför älven till Marieholm där det lastas av.

Total
0
Shares