Dan Sandén blir ny VD för Framtiden Byggutveckling AB

Dan Sandén, ny VD för Framtiden Byggutveckling AB. Foto: Framtiden Byggutveckling AB

Dan arbetar idag som teknisk chef för Förvaltnings AB Framtiden, en tjänst som han haft sedan juni 2020. Dan har en lång erfarenhet från bostadsbranschen och allmännyttan, främst som VD för AB Skövdebostäder under många år.

– Jag känner mig hedrad och stolt att få bidra till den viktiga uppgiften att med hög produktionstakt bygga nya bostäder med rimlig hyra, vilka samtidigt bidrar till både social och ekologisk hållbarhet i Göteborg. Med kraftigt ökande byggkostnader är det en stor utmaning att bygga till priser som kan efterfrågas, inte minst i Göteborgs utsatta områden. Samtidigt måste vi bygga med minskad klimatpåverkan och ska genom god stadsutveckling bidra till att inget område i Göteborg ska finnas på polisens lista över särskilt utsatta, säger Dan Sandén.

– Med Dan får vi en erfaren ledare med mycket god kännedom om branschen och dess utmaningar. Att Dan redan i dag arbetar inom Framtidenkoncernen gör att vi dessutom får en chef som snabbt kan komma in i rollen både på Framtiden Byggutveckling och som en del i vår koncern, säger Terje Johansson, styrelseordförande för Framtiden Byggutveckling

Dan tillträder tjänsten under hösten 2022.

Total
0
Shares