Extrapengar till förvaltningen för funktionsstöd ger bättre kompetens och mer kärlek

Under Alla vill älska-dagen i fjol bjöds det på välkomstdrink, dejtingtips och samtal om sex. Med kommunfullmäktiges extrapengar till förvaltningen för funktionsstöd kan den verksamheten få växa.

Nämnden för funktionsstöd har fått 85 miljoner kronor extra av kommunfullmäktige att använda under 2022. Nu har förvaltningen informerat nämnden hur den planerar att använda extrapengarna. 

– Pengarna kommer bland annat användas för att förbättra utemiljön och tekniken vid våra boenden, höja kompetensen och förbättrad arbetsmiljön, säger Åsa Hartzell (M), ordförande i nämnden för funktionsstöd. 
Det kan också handla om att sprida arrangemanget Alla vill älska-dagen. 

19 maj beslutade kommunfullmäktige att ge ett antal nämnder extra pengar att använda under innevarande år. 

– Det innebär att extrapengarna kan användas till att köpa in enklare utrustning och göra små förändringar i verksamhetslokalerna som underlättar arbetsmiljön för medarbetarna och som förbättrar vardagen för de personer med funktionsnedsättningar som finns inom våra verksamheter. Det kan också handla om att rusta upp utemiljöerna vid boenden med särskild service, lägergårdar och korttidsboenden och att installera wifi, säger Åsa Hartzell. 

Verksamhetschefer och enhetschefer håller nu också på att planera för att låta extrapengarna gå till kompetenshöjande insatser. Under hösten kommer vissa medarbetare att bli utbildare som sedan ska kunna utbilda sina kollegor inom områden som förbättrar vården och omsorgen. 

Förvaltningen jobbar också för att extrapengarna ska användas till att sprida aktiviteter som har arrangerats med gott resultat inom en del av förvaltningen. Det handlar bland annat om Alla vill älska-dagen, som arrangerades i fjol i sydvästra Göteborg. Dagen handlade om alla människors längtan efter närhet och kärlek. Under dagen erbjöds kompishäng, dejtingtips, flirtskola, disco och samtal om sex. 

En del av extrapengarna kommer också, enligt förvaltningens förslag, att gå till att erbjuda alla enheter inom förvaltningen möjligheten att äta julbord.

Total
0
Shares