Snabb. Stark. Årsrik.

En utställning av fotografen Alex Rotas med bilder på elitidrottare över 60 år, som tävlar i internationella mästerskap.

Alex Rotas hoppas att hennes bilder ska utmana dina föreställningar om vad vi kan göra när vi blir äldre och få dig att känna dig mer optimistisk och glad inför denna del av livet.

Hon tycker om den tuffa, men vackra enkelheten i friidrottstävlingar: atleten står vid startlinjen eller ska just genomföra ett hopp och det enda som betyder något är hur snabb och stark hen är. Alex Rotas vill fånga idrottarnas fysiska och mentala ansträngningar i sina fotografier liksom vänskapen som uppstår i den varma gemenskapen där alla delar samma mål.

Snabb. Stark. Årsrik. visas utomhus på Hela stadens galleri, en del av Göteborgs 400-årsjubileum projektlett av Göteborg & Co. Under 2022 har Göteborgs 400-årsjubileum Fokusår: Hälsa.

Denna utställning är en av tre utställningar på Hela Stadens Galleri med olika perspektiv på hälsa under 2022. Du hittar information om den andra utställningen, Vi som arbetar med våra kroppar här. Den tredje utställningen,  Att bli synli,g öppnar 28 oktober på Milleniumplatsen utanför Stora Teatern.

Utställningen visas i Göteborg med stöd av AgeCap vid Göteborgs Universitet och Carin Mannheimers Minnesfond.

Total
0
Shares