Teckna ett billigare elavtal som Göteborgare

Idag finns det över 150 elbolag i Sverige som konkurrerar om att erbjuda kunderna de bästa avtalen. Som Göteborgare har du sålunda en mängd alternativ att välja mellan om du funderar på att byta avtal, vilket kan vara smart i dessa tider med skyhöga elpriser. Bara genom att skifta till ett billigare avtal kan du nämligen spara hundratals kronor varje år!

Detta kännetecknar ett billigt elavtal

Det finns som sagt en uppsjö av elbolag och ännu fler elavtal att välja mellan, så det säger sig självt att vissa elavtal utmärker sig bättre än andra. För att få det bästa (och billigaste) elavtalet i Göteborg behöver du därför ha en viss förkunskap om vad som kännetecknar ett billigt erbjudande. Vi har samlat några av de mest centrala egenskaperna av ett sådant avtal här!

 

  • Rörligt pris. På lång sikt har rörliga elpriser en tendens att löna sig, även om du ska vara uppmärksam på att oväntade kostnader plötsligt kan uppstå när elpriserna stiger (vilket de gör nu). En annan fördel med rörliga elpriser är att du kan jämföra olika elbolags avtal i större utsträckning än med fasta kostnader.

 

  • Låga påslag och avgifter. Ett billigt elavtal kännetecknas naturligtvis också av såväl låga påslag som avgifter. Här gäller det alltså att se vilka elbolag som är särskilt generösa med detta för att garantera en billigare elräkning.

 

  • Rabatter. Många av de billigaste elavtalen har också förmånliga rabatter. Kanske får du ett generöst prisavdrag när du tecknar avtalet, eller årliga rabatter som du kan se fram emot!

Jämför elbolag och spara hundralappar årligen

Nu när du vet vad som kännetecknar ett billigt elavtal och vad du ska leta efter kan du börja jämföra erbjudanden och därefter byta avtal! Jämför elpriser här och se hur mycket du kan spara. Med så många elbolag som konkurrerar med varandra pressas nämligen priserna, så det är inte värt bekvämligheten att stanna hos samma bolag när du kan spara stora summor bara genom att byta ut ditt daterade avtal.

Det lönar sig att minska din elförbrukning också

Förutom att ändra ditt elavtal är det också värt att försöka skära ned på din elförbrukning, inte minst i dessa tider. Inte bara för att gynna din plånbok, utan också för att bidra till ett mer hållbart klimat. Vi måste trots allt bli mer medvetna om vår energikonsumtion om vi vill att planeten ska vara beboelig för framtida generationer.

 

Men vad kan du egentligen göra för att minska ditt elförbruk? Faktiskt så är det ofta de minsta förändringarna som gör störst skillnad. Sänk om möjligt inomhustemperaturen med några grader och ta istället på dig ett extra lager kläder, släck alltid lamporna i de rum du inte befinner dig i och var mer energismart när du lagar mat och tvättar. Genom att tänka en extra gång på hur du använder el i ditt hem kan du göra under för din elräkning. Ett billigare elavtal i kombination med en mer energieffektiv och budgetvänlig inställning kan sålunda ge dig hundralappar över som du kan lägga på annat.

Total
0
Shares